söndag 14 februari 2010

Ekologisk lerfärg


Nu inleds nästa stora projekt här hemma! På tur står ett gammalt kök som ska förvandlas till sovrum och ett trettio år gammalt badrum som ska fräschas till. Förra helgen gästades Vita villan av Fixarklubben som glatt rev ut all inredning, allt golv och alla gipsskivor. Så ni kan ju tänka er hur tjusigt här ser ut nu :)

Fixarklubben, ja... Mannen och fyra vänner bestämde sig för att gemensamt ta tag i sina husprojekt och alternera mellan varandras hem för att hjälpa till med det som stod på tur... Det är ju roligare att renovera tillsammans, resonerade de. Vi var först ut här hemma och under en heldag lades grunden till det som om ett par månader ska vara ett gammaldags, lantligt badrum och bonusdotterns nya sovrum som i mitt huvud ser ut som en bit engelsk konfekt - i svart, vitt och rosa.

Idag blir det alltså min tur att provmåla med lite olika färger som jag beställt från Ekologiska byggvaruhuset. Lerfärg som det handlar om här sägs ge en mattare yta än vanlig plastfärg samtidigt som den förstås är betydligt mer hälsosam för både människa och miljö.
"Utseendet och karaktären kan liknas vid traditionell slam- eller limfärg, men färgens fyllighet gör att den för den som önskar kan ges ett intryck av en putsad yta om den borstas ut med grov pensel. Man kan på så sätt ge släta gipsskivor mm en vacker levande yta." säger tillverkaren själv.
Jag är ute efter en rosa ton, men eftersom nyanserna kan vara svåra att se i datorn beställde jag hem tre små provpåsar. Nu ska vi se om det slutar med råg, puder eller rosensköna!

1 kommentar:

  1. Vad kul med fixarklubben... nyfiken på vilka som är med? Några man känner?

    Alla hjärtans kraaam till er!
    Hälsa familjen.

    SvaraRadera